ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ – ΠΛΙΝΘΙΟ

Υπό Αιδεσιμολ. Δημ. Λυμπεροπούλου

Εφημερίου Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Τριπόλεως

 • t666Παγκοσμιοποίησις. Λέσχη Μπιλντερμπέρκ. Ηλεκτρονικό καρτοφακέλωμα. Ηλεκτρονική Διακυβέρνησις. Μικροτσιπ. Πλινθίο. Νέα τάξις πραγμάτων. Χάραγμα. Αντίχριστος. Και αυτός ο δυσώνυμος αριθμός 666. είναι λέξεις οι οποίες συνδέονται με την εκδήλωση φόβου καθώς και μυστηρίου – κρύβονται κάτω από το όνομά τους, μυστικά τα οποία πριν χρόνια, θεωρούνταν κείμενα και λέξεις επιστημονικής φαντασίας.
 • Όσοι τότε επεχειρούσαν να δώσουν κάποια ερμηνεία θέτοντας την λογικήν, και ειδικά Χριστιανοί Ορθόδοξοι, στηριζόμενοι στο βιβλίο της Αποκαλύψεως του Ιωάννου, χαρακτηρίζονταν αν μη τι άλλο, ακραίοι και άκρως συντηρητικοί.
 • Τούτο προκάλεσε και την αντίδραση εκείνων που επεχείρησαν να προχωρήσουν στα απώτερα σχέδια τους, και να, που την τελευταία δεκαετία διαπιστώθηκε, πως όλα αυτά που απορρίπτοντο τότε, ως προϊόντα επιστημονικής φαντασίας όχι μόνο άρχισαν να παίρνουν τον δρόμον της εφαρμογής, αλλά συνεχίζουν να εφαρμόζονται ως και πειραματικά σε ευρύ στάδιο, αλλά και επίσημα σε διαπλανητικό χαρακτήρα.
 • Έρχεται λοιπόν η τεχνολογία με αλματώδη βήματα, και γίνεται καθημερινό βίωμα του ανθρώπου. Δικαιολογημένως κάθε ανυποψίαστος πολίτης δύναται να υποστηρίζει ότι η τεχνολογία αποσκοπεί στην διευκόλυνση του ανθρώπου μέσα στην κοινωνία, και στην εν γένει ζωή του.
 • Μέχρι ενός σημείου θετικά. Αν όμως χρησιμοποιηθεί από  χέρια ανόμων, τότε θα έχομε τα αντίθετα αποτελέσματα. Το φαινόμενον του θερμοκηπίου που έφερε τον πλανήτη σε μια υφέρπουσα καταστροφική πορεία, είναι και αυτό απόρροια της αλόγου εφαρμογής της τεχνολογίας.
 • Όταν η τεχνολογία αποσκοπεί στην δύναμη (πυρηνική ενέργεια, οπλικά συστήματα μαζικής καταστροφής, χημικά όπλα), όταν υποκρύπτει ιδιοτέλεια (χρηματιστήριο – εύκολο κέρδος), όταν αποβλέπει στην επίτευξη κενόδοξων αντιλήψεων (φιλοσοφικών, θρησκευτικών, πολιτικών συστημάτων), τότε χάνει τον αρχικό σκοπό της, και γίνεται μαρτύριο για τον άνθρωπο, προξενεί φόβο και τρομοκρατία, και στην κυριολεξία του στερεί την ελευθερία.
 • Εάν ανατρέξουμε στην ιστορία δεκαετίες πριν, θα δούμε τον Αδόλφο Χίτλερ με την χρήση της τότε τεχνολογίας, και την πολεμική μηχανή που προκάλεσε εκατομμύρια θανάτους, έφερε την απόγνωση, γέννησε την σκλαβιά και την κατοχή. Η επιβολή της βίας που χρησιμοποίησε δια του οπλικού συστήματος, είχε σκοπό την ίδρυση ενός είδους παγκοσμιοποίησης, το οποίον δεν κατόρθωσε να επιτύχει.
 • Έρχεται σήμερα η νέα τεχνολογία, αυτή της τεχνικής φιλοσοφίας, η άλωσις της ανθρώπινης ψυχής, η σταδιακή στέρηση της ελευθερίας του ανθρώπου, μέσω της επιβολής μιας παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία θα ελέγχει τον πλούτο της γης και θα έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου σε λαούς και έθνη. Σύμφωνα με τα σχέδια της, ο πλανήτης γη θα αστυνομεύεται, και θα αποτελεί μια παγκόσμια φυλακή τύπου Νταχάου. Δυστυχώς τα σχέδια αυτά βρίσκουν έδαφος εφαρμογής στον πιστό ελληνικό ορθόδοξο λαό.
 • Η λεγόμενη ηλεκτρονική διακυβέρνηση εξ ης και ο όρος, να (κυβερνώμεθα από άλλους), είναι όρος που αφήνει στο βάθος του, πολύπλοκες προεκτάσεις, μας εισάγει δηλαδή, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, άκρως δικτατορικά, και εν γένει αγνοώντας μας, στο παγκόσμιο κράτος της εποχής, μιας εποχής που θα είναι καταλυτική για τον ανθρώπινο παράγοντα, γυμνόν από παντός είδους θρησκευτικού ενδύματος, ειδικά για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.
 • Όσον αφορά τα σχέδια της παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έχουν τις ρίζες τους αρκετά χρόνια πριν. Υπήρχαν και υπάρχουν άδηλα κέντρα που επεξεργάζονται την επιβολή της, με μοναδικό και κύριο στόχο την υποδούλωση του πλανήτη γη, κάτω από την ηγετική ομάδα των 20 πλουσιοτέρων χωρών, ως και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.
 • Τα λόγια του γνωστού χρηματιστή και μέλους του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων Paul Warburg: «ότι θα έχομε μια παγκόσμια κυβέρνηση, είτε σας αρέσει, είτε όχι, το μόνο ζήτημα θα είναι αν θα προκύψει από κατάκτηση, ή από συγκατάθεση».
 • Επίσης προσετέθη και η φωνή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ζαν Κλωντ Τρισέ, ο οποίος με δηλώσεις του στις 7-5-2010, ζήτησε την όσο τάχιστα επιβολή της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
 • Τα άδηλα αυτά λοιπόν κέντρα, μάλλον παράκεντρα, με τους πολύπλοκους μηχανισμούς που διαθέτουν, μέσα από προκατασκευασμένες νομολογίες, και συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, με συνεχείς πλύσεις εγκεφάλου, απλώνουν ολοένα τα πλοκάμια τους και στρατολογούν για το έργο τους, Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Στρατηγούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες. Αυτά είναι οι αιώνιοι εκφραστές του ψεύδους, της αδικίας, της ανισότητας και ως προβατόσχημοι λύκοι προσπαθούν να επιβάλουν τα σατανικά σχέδιά τους.
 • Εκ των ανωτέρω φαίνεται πως η πολιτική ηγεσία της χώρας μας δέχτηκε να συγκατατεθεί στα σχέδια, και να καταστήσει ολάκερη την Ελλάδα, το ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ, για τα τελικά σχέδια της μεθοδεύσεως ανεγκέφαλων νεογενίτσαρων.
 • Η Κυβέρνηση αποδέχεται να ανταλλάξει την ένδοξη πορεία του ευλογημένου μας λαού, την ιστορία του, την γλώσσα του , τον πολιτισμόν του, ακόμη και την Ορθόδοξη πίστη του, έναντι των καταλυτικών μεθοδευμένων σχεδίων, ενδεδυμένων δήθεν με το ένδυμα της μιας καλύτερης και εύκολης ζωής της ανθρωπότητας, που τουναντίον θα επιφέρει την ολοκληρωτικήν απάλειψιν της ανθρώπινης υπάρξεως, αντικαθισταμένης, με άψυχες ηλεκτρονικές αριθμοποιημένες οντότητες (φωτ. 1).
 • Η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει, είναι μια κρίση μεθοδευμένη για να επιφέρει όπως επέφερε την αναστάτωση και τον προβληματισμόν ολοκλήρου της ανθρωπότητος. Είναι κατ’ ουσίαν μια κρίσις αξιών, θεσμών, ανθρώπινης υποτέλειας κατά την οποίαν διακυβεύονται θρησκευτικές συνειδήσεις, προσωπικές αξίες, επέρχονται κοινωνικές αναταραχές, αλλάζουν πολιτιστικές και πολιτισμικές συντεταγμένες, ιστορικές στρεβλώσεις, ανθίζει το μεταναστευτικόν κίνημα, η οποία κρίσις αποτελεί τον μοχλό της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.
 • Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις φόρων, οι απολύσεις υπαλλήλων, οι  μειώσεις προσλήψεων ατόμων στον δημόσιο τομέα, ως και τον ιδιωτικόν, η κατάργηση δικαιωμάτων, οι καθημερινές αυξήσεις των αγαθών, οι καταρρακώσεις των κοινωνικών αξιών, και μέσα στην επικίνδυνη παραπληροφορική ενημέρωση, έρχεται τώρα ο φοβερός μηχανισμός της αδυσώπητης παρακολούθησης του ατόμου, για να εξαφανίσει και την τελευταία ικμάδα πνευματικής ελευθερίας.
 • Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι επέρχεται η ριζική αλλαγή μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, και τούτο με την επερχόμενη επιβολή της λεγόμενης ‘‘ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ’’, περί της οποίας χρειάζεται πολύ χαρτί  και μελάνι να χυθεί, για να γνωρίζει ο πολίτης, ποια θα είναι τα αποτελέσματα αυτής της ΚΑΡΤΑΣ, περί της οποίας έχει επέλθει μια κοινωνική αναστάτωση και τούτο δικαιολογημένα.
 • Με απλά λόγια η ‘‘ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ’’ είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα, που απέφυγε ο ελληνικός λαός να δεχθεί λόγω των αντιδράσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τας εγκυκλίους που απέστειλε το 1997 και 1998.
 • Έρχεται όμως τώρα η Ελληνική Κυβέρνηση όλως ανερυθριάστως να αντικαταστήσει την ηλεκτρονική ταυτότητα με την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, η οποία δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία και τούτο για δυο λόγους: 1) λόγω του μεγάλου και άσκοπου κόστους και 2) την αντίδραση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Γενικώς κανένα Ευρωπαϊκό κράτος δεν την έχει δεχθεί.
 • Προγραμματίζουν τα κέντρα επεξεργασίας, όπως αυτή η ΚΑΡΤΑ να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικογενειακήν κατάστασιν, ως και την οικονομικήν. Όλες λοιπόν οι αριθμοποιημένες κάρτες ΑΜΚΑ – ΑΦΜ – ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ θα ενοποιηθούν και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ΑΝΘΡΩΠΟΑΡΙΘΜΟ, που θα αποβεί η ηλεκτρονική φυλακή για κάθε πολίτη, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην κοινωνική του ζωή.
 • Γνωρίζομε όλοι μας ότι με τον νόμο 3655/2008 καθιερώθηκε ο ΑΜΚΑ, ο οποίος είναι δια βίου αριθμός, χωρίς τον οποίον ο πολίτης είναι αποκλεισμένος από την ζωή. Υπάρχουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες, όπως η ηλεκτρονική απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, η δε επικινδυνότερη θα είναι η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ με την οποίαν θα συνδέονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.
 • Με τον τρόπο αυτό θα σχηματίζεται ένα πλήρες προφίλ του πολίτη, το οποίον θα είναι πλήρως ελεγχόμενον, και τούτο θα γίνεται μέσω ενός ενσωματωμένου microchip στην ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, με τις δυνατότητες της τεχνολογίας θα γίνεται η παρακολούθηση των πολιτών, ως ακόμη και ο έλεγχος της σκέψεως του ανθρώπου.
 • Το λεγόμενο αυτό microchip, σύμφωνα με ιατρικές μελέτες είναι επικίνδυνο για την βιολογικήν ύπαρξιν του πολίτη, όσον και για το προσωπικό του πιστεύω.
 • Ο ανηλεής βομβαρδισμός για την υποδούλωσιν του ανθρώπου δεν έχει τα όρια του. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητού του ΙΚΑ, από το 2012 θα τεθεί σε ισχύ η ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ασφαλισμένων με τον όρο, «ότι όλα θα ελέγχονται». Αρρώστιες, ψυχολογικά προβλήματα, φάρμακα θα αποτυπώνονται στην κάρτα, η οποία σύμφωνα με τον κύριο Ραγκούση θα ενσωματωθεί στην ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Η υγεία λοιπόν θα γίνεται έρμαιον σε ιατρικά κέντρα με άγνωστα αποτελέσματα.
 • Εκείνο όμως που με εξέπληξε, είναι ότι δεν αφήνουν ανέγγιχτα και τα νεογνά (μωρά), για ταυτότητα με τσιπάκι στο ποδαράκι τους, για να μην χαθεί το μωρό υποτίθεται. Μήπως και τώρα δεν υπάρχει το απλό βραχιολάκι; Αλλά θα πουν οι Νεοταξίτες. Αν κοπεί και αφαιρεθεί καλύτερα είναι ένα εμφυτευμένο βιοτσιπάκι.
 • Τέλεια απογύμνωση λοιπόν της ανθρώπινης υπάρξεως.
 • Κάποια στιγμή όμως η ΚΑΡΤΑ θα καταστραφεί, γιατί το microchip θα εμφυτευθεί στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο που θα σημαίνει το χάραγμα του αντίχριστου. Το χάραγμα θα γίνεται με ακτίνες λέιζερ. Το χειρότερο είναι ότι η διασύνδεση θα γίνεται με το δυσώνυμον αριθμόν 666, του ονόματος του αντίχριστου. Επομένως λοιπόν η χρησιμοποίησις της ΚΑΡΤΑΣ θα σημάνει την πλήρη υποτέλεια του ανθρώπου, θα υποδηλώνει ποιος θα είναι τελικά ο τελικός τύρρανος, σε ποιόν θα παραδώσουμε λίγο λίγο την ελευθερία μας, το δώρον που μας χάρισε ο Θεός.
 • Αν τα ηλεκτρονικά συστήματα χρειάζονται τριψήφιο αριθμό, μπορούν να χρησιμοποιούν χωρίς την δική μας χριστιανικήν άρνησιν, άλλους αριθμούς από το 000-999.
 • Αλλά βλέπετε εμένουν εις το 666 για να σπιλώσουν και να τρώσουν το σώμα των Ορθοδόξων Χριστιανών. Αυτό είναι το κύριο μέλημά τους.
 • Οφείλομεν να κατανοήσωμεν και να συνειδητοποιήσωμεν ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο παγκοσμιοποίησης. Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου διακηρύσσει με στεντόρειαν την φωνήν, και τούτο στην μητρική του γλώσσα :  «we need a global Goverment and fast», που σημαίνει στα ελληνικά «χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Κυβέρνηση και γρήγορα».(Συνέντευξη στο περιοδικό Economist 28-04-2010). Δικαίως ερωτά κανείς. Γιατί η τόσο εγρήγορσις από τον Πρωθυπουργό; Ο έχων απλώς κοινόν νουν και απροκάληπτον, αμέσως αντιλαμβάνεται κάτι περίεργο. Τι είδος Παγκόσμια Κυβέρνηση θέλομε; Και γρήγορα γιατί; Με ποιες διαδικασίες καταργείται ξαφνικά η Ελληνική Κυβέρνηση;
 • Εδώ λοιπόν μου έρχονται στον νου τα λόγια του ανθέλληνα Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. Henry Kissinger. Εάν θέλετε να τελειώσετε την Ελλάδα, να την χτυπήσετε σε τρία καίρια σημεία. «ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΠΑΤΡΙΔΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ».
 • Και να τα αποτελέσματα. Καταργείται η διδασκαλία του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας, και της Ιστορίας της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, καθιστάμενα προαιρετικά, δηλαδή ανύπαρκτα, και την θέση τους θα πάρουν η Παγκόσμια ιστορία ως και η Ευρωπαϊκή. Μεταλλάσσεται το μάθημα των Θρησκευτικών, σε μάθημα της θρησκειολογίας. Πολλοί προβάλλουν το επιχείρημα, ότι το μάθημα των Θρησκευτικών προσβάλλει την ελευθερία της Θρησκευτικής συνειδήσεως. Τούτο ουδόλως ευσταθεί καθ’ ότι το 97% του Ελληνικού λαού είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
 • Αν παραμερισθούν η ένδοξη Ελληνική Ιστορία και τα Θρησκευτικά που είναι μαθήματα ηθικοπλαστικά και φρονηματιστικά, οι νέοι μας δεν θα έχουν την δυνατότητα να γαλουχηθούν Ελληνοπρεπώς. Ο αείμνηστος Στρατής Μυριβήλης γράφει : «Είναι μοιραίο για το Έθνος μας, τα θρησκευτικά του ζητήματα, να είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένα με την ιστορική μοίρα του λαού μας. Η Ελληνική Ορθοδοξία είτε το θέλομε είτε όχι, έχει ταυτιστεί με την Εθνική μας υπόσταση, δηλαδή με την ελευθερία μας».
 • Η κ. Ιωάννα Τσάτσου γράφει : «Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο γαλάζιο εικονοστάσι της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης. Και πλανάται πολύ μακράν της πραγματικότητας, όποιος υπόπτως πιστεύει, και ευμεθόδως διαδίδει άλλα. «Ορθοδοξία και πολιτισμός είναι ΕΝΑ».
 • Γάλλος λόγιος γράφει : «Για τον Έλληνα, η Ορθοδοξία είναι το σπίτι του».
 • Την πίστη μας την Ορθόδοξη δεν θέλουμε, ούτε πρέπει να την χάσουμε. Στην Ελλάδα μας υπάρχουν παραδοσιακοί και ιστορικοί δεσμοί, ανάμεσα στην Εκκλησία και στον λαό μας. Η πίστη μας είναι τρόπος ζωής και καθημερινό μας βίωμα.
 • Είμαστε πολίτες αυτού του ένδοξου υπερδισχιλιετούς Έθνους με βαθιές ρίζες, με αξίες, και θα παραδοθούμε αλυσοδεμένοι μέσα στην ηλεκτρονική φυλακή της ΚΑΡΤΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ;
 • Αν σκεφθεί κανείς ότι τώρα που ακόμα δεν έχουμε εισαχθεί στην global Gοverment, δια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο παγκόσμιο κράτος, και ζούμε τέτοια εξαθλίωση στα οικονομικά μας, μπορούμε να σκεφθούμε σε τι μεγαλύτερη κλίμακα θα είναι η καταστροφή, όταν θα είμαστε έγκλειστοι της ηλεκτρονικής φυλακής.
 • Η προβλεπόμενη ΚΑΡΤΑ έχει κινήσει την ενδελεχή μελέτη εκκλησιαστικών τε και νομικών προσώπων, για την όσο το δυνατόν ενημέρωση των πολιτών.
 • Λεπτομερής και ακριβής η μελέτη του κ. Αθανασίου π. Μαρίνη, ο οποίος αναλυτικώς αναφέρεται στο θέμα αυτό. Δίδει στον αναγνώστη όλα τα ατράνταχτα Θεολογικά και Νομικά επιχειρήματα, με το γιατί δεν πρέπει να παραλάβωμε την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.  Αναφέρει λεπτομερώς το όλον θέμα, βασιζόμενος στην Ιερά Αποκάλυψη, ως και στα άρθρα του Συντάγματος (13 παρ. 1), (5 παρ. 1) ως και στα άρθρα 1,15,29,16,25,30 και 35 του Νόμου 364/18-02-2000)
 • Στο άρθρο (3 παρ. 1) ορίζεται ότι : «Η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Αγία του Χριστού Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, που τηρεί απαρασάλευτα τους Αποστολικούς και Συνοδικούς Κανόνες και Ιερές παραδόσεις».
 • Κάθε νηφάλιος παρατηρητής μακριά από φανατισμούς και θεωρίες, διαπιστώνει δυο πράγματα. Κατά πρώτον μιαν παγκόσμιον οικονομικήν κρίσιν με πολλά παγκόσμια προβλήματα, και δεύτερον συνεχείς διακηρύξεις από όλους τους ηγέτας του πλανήτη, και μάλιστα των ανεπτυγμένων χωρών, ότι χρειάζεται μια παγκόσμια κυβέρνησις, η οποία υποτίθεται ότι θα λύσει τα προβλήματα της φτώχειας, των επιδημιών, των ακραίων φαινομένων της κληματικής αλλαγής, που για αυτήν την κλιματικήν αλλαγήν, υπεύθυνος είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, με την συνεχή τεχνολογικήν και πυρηνικήν παρέμβασιν, προκαλώντας την αλλοίωσιν της πλανητικής αρμονίας αντιτιθέμενος εις το: «πάντα εν Σοφία εποίησας».
 • Έρχεται λοιπόν η ηλεκτρονική διακυβέρνησις με πρόφαση «το νοικοκύρεμα», και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και εγκληματικότητας, συγκεντρώνοντας προσωπικά στοιχεία του πολίτη, να μετατρέπεται ο ίδιος ο πολίτης σε άτομον υπό τυραννίαν.
 • Άρα λοιπόν η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, δηλαδή η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι ένα εργαλείο, ωφέλιμο και άκρως χρηστικό, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνησις στην παγκόσμια μορφή της.
 • Επιχειρείται στην ουσία να καθιερωθεί η διευκόλυνσις των πολυεθνικών εταιριών, ως και των μεγιστάνων της παγκόσμιας οικονομίας.
 • Εκείνο όμως που είναι το πλέον αποκρουστικό και απάνθρωπο, ότι με τον ΑΜΚΑ, και έτι περισσότερο με την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ακυρώνεται το πρόσωπο όπως δημιουργείται και εκφράζεται μέσω του μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος, αφού η τροποποίησις του γίνεται μέσω του αριθμού της κάρτας του ΑΜΚΑ, και αναβαθμισμένη  σε εκείνη της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Με τον τρόπον αυτόν γινόμαστε μια απρόσωπη μηδενιστική οντότητα, ενώ απαγορεύεται σύμφωνα με την Ορθόδοξη διδασκαλία η αριθμοποίησις του υποκειμένου σε αντίθεση με το αντικείμενο.
 • Εδώ τίθεται και το ερώτημα. Μας αρέσει να διαλέξουμε μια ελεγχόμενη απολύτως επιβίωση, και συνάμα θνησιγενή, σε μια φυλακή, ή θα υπερασπισθούμε το δικαίωμα, να ζούμε ως ελεύθεροι πολίτες σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα;
 • Γιατί τόση εξουσία και δύναμη συγκεκριμένη, σε επικίνδυνα, ύποπτα, και ανεξέλεγκτα κέντρα; Καλύτερα με λιγότερη τεχνολογία ελεύθεροι, παρά με σύγχρονες δήθεν διευκολύνσεις, σκλάβοι, έγκλειστοι σε παγερές φυλακές. Τελικά ποιοι θα μας ελέγχουν; Αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτό το οικονομικό κατάντημα;
 • Ο ίδιος μηχανισμός που έχει καταστρέψει τον πολίτη, αυτός που διαρκώς αυτοδιαψεύεται, αυτός που έχει πλήρως απαξιωθεί, αυτός θα ελέγχει και τις τελευταίες λεπτομέρειες της ζωής μας; Ή μήπως κάποιο αόρατο κέντρο;
 • Με τον βδελυρόν αυτόν τρόπον με την έξυπνη για αυτούς ΚΑΡΤΑ (για να μην πω κάτι άλλο), θα αποθηκεύουν κάθε τι που υπάρχει στο έδαφος της Πατρίδος μας, και μας επιβάλλουν αυταρχικά και ύπουλα, τον νέο δήθεν ΄΄Πατριωτισμό΄΄, ζητώντας να φτύσωμε πάνω στους τάφους των προγόνων μας, και στα Άγια Λείψανα των  Μαρτύρων και Ομολογητών της πίστεώς μας.
 • Μας ζητούν από ανθρώπους, πρόσωπα πλασμένα κατ’ εικόνα του Θεού, να γίνουμε τα ΄΄ ταυτοποιημένα δίποδα΄΄, του ηλεκτρονικού τους στάβλου.
 • Επειδή γεννηθήκαμε ελεύθεροι και ευγνωμονούμε για αυτό το Θεό, τους αγωνιστάς και Μάρτυρας προγόνους μας, δεν θα δεχθούμε να ζήσουμε σαν ραγιάδες, και να πεθαίνουμε σαν καταρρακωμένοι προδότες, και αποστάτες της Ορθοδόξου πίστεώς μας.
 • Εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, υπερήφανοι και για τις δυο ιδιότητες, δεν είμαστε τα άλογα και τα μουλάρια, που το 1940 τα μάρκαραν με πυρομένο σίδερο, και τα απέστελλαν στην κατοχικήν Ελλάδα για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των χωρικών. Ούτε είμαστε μοσχάρια του Φαρ Ουέστ σημαδεμένα έτοιμα προς σφαγήν. Ούτε είμαστε αρνιά και κατσίκια με τα ενώτια στα αυτιά, για να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι τον αριθμόν των αλόγων προβάτων.
 • Δεν θέλομε να μας κάνει η ΚΑΡΤΑ ένα είδος ρομπότ, γιατί όταν το microchip αντικατασταθεί με το χάραγμα, αυτό θα επηρεάσει την ψυχική μας διάθεση, και θα αλλοιώσει τον ψυχικό μας κόσμο. Δηλαδή με άλλα λόγια να γίνει ο εξευτελισμός της προσωπικότητάς μας, και να μας υποδουλώσει στην σκληρή δικτατορία.
 • Είναι ηλίου φαεινότερον ότι κατά τις δυο τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται ενορχιστρομένη προσπάθεια αποδομήσεως της Ελληνοχριστιανικής ιδιοπροσωπίας του Γένους μας κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών, με ποικίλους βδελυρούς τρόπους.
 • Πεφωτισμένος Μητροπολίτης με παρρησία και δεινότητα λόγου λέγει: « Η φιλτάτη ημών Πατρίς δεν δύναται να παρομοιασθεί με οιανδήποτε άλλην χώραν, διότι ιστορικώς διήλθεν, υπό βάναυσον δουλείαν και κατοχήν τεσσάρων αιώνων και επεβίωσεν ως Έθνος, ένεκεν της κιβωτού του Γένους Εκκλησίας». Το «δια της Εκκλησίας εσώθημεν, θα παραμείνει αναλλοίωτον και ακατάλυτον.
 • Η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί τον ισχυρό και ακατάλυτο Εθνικό σκελετό της Ελληνικής κοινωνίας. Αποτελεί τον συνεκτικό ιστό της ιστορικής και εθνικής μας υπόστασις.
 • Εδώ μου έρχονται τα λόγια του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τον Μάιο του 2006 σαν αντιπολίτευση που έλεγε: «Εάν βασίσουμε την ταυτότητά μας, αποκλειστικά στην Θρησκεία, την Εθνική ή φυλετική καταγωγή, τότε επιλέγομε κοινωνίες είτε θεοκρατικές, είτε βαθιά αυταρχικές, φασιστικές ή ακραία εθνικιστικές». Ούτε ίχνος λοιπόν θρησκευτικότητας.
 • Καθώς προχωρά η παγκόσμια χειραγώγηση, τόσο αυτοί που μας χειραγωγούν, θα γνωρίζουν όλο και πιο λεπτομερώς τι κάνουμε, πως σκεπτόμεθα, πως κινούμεθα, τι τρώμε, εάν εργαζόμαστε, εάν ερωτευόμαστε. Γενικώς η ελευθερία μας θα είναι υπό ηλεκτρονικήν επιτήρηση, και η απανθρωποίηση θα γενικεύεται.
 • Άρα η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ δεν θα είναι απλώς το πιο εφιαλτικό εργαλείο του ακτινογραφικού και ολοκληρωτικού φακελώματος, της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά καθιστά τον άνθρωπο ένα ηλεκτρονικό ψηφίο.
 • Τα παγκόσμια λεγόμενα Αφεντικά, προέρχονται όλοι σχεδόν από την ίδια μήτρα, το ίδιο κοινωνικό περιβάλλον, τις ίδιες λέσχες. Γνωρίζονται μεταξύ τους, συναντώνται μυστικά, έχουν τις ίδιες ιδέες, απόψεις και τα ίδια συμπεράσματα.
 • Οι δυνάστες της Ε.Ε. έχουν ΄΄ΧΡΙΣΕΙ΄΄ την Ελλάδα μας, σε δοκιμαστή των βδελυρών σχεδιασμών τους, πριν προβούν στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και της ηπείρου γενικώς.
 • Το βαρύ μαύρο πέπλο που σκεπάζει την Μητέρα μας Ελλάδα, και δη τους Έλληνες πολίτες, με τις εκτοξεύσεις πιο σκληρών μέτρων από τα ΜΜΕ, και ότι βρισκόμεθα υπό πτωχείαν, έρχεται σε αντίθεση με τους εναγκαλισμούς, τα χαμόγελα, και τα φιλιά του Πρωθυπουργού της Ελλάδος με την Μέρκελ, Σαρκοζί, και λοιπούς εταίρους, κοινώς συνεταίρους, που μηχανεύονται την κατάλυσιν του Ελληνικού Έθνους, δεν είναι δυνατόν λοιπόν να μην προξενούν, την αποστροφή, την αηδίαν, τον χλευασμόν. Ποιών; Εκείνων που υπούλως μεθοδεύουν την παγκόσμιαν δικτατορίαν, και την ισοπέδωσιν της Ελλάδος.
 • Μάταια πιστεύουν ότι με τις δόλιες ενέργειες τους θα επιφέρουν την αλλοίωσιν εις τον πλανήτη γη. Υπάρχει η ανωτέρα Δύναμις που εξουσιάζει τα πάντα. Θα σπάσουν τα μούτρα τους, με την ανοίκεια  συμπεριφορά τους, και τα στυγνά τους πιστεύω, που νομίζουν ότι θα διαταράξουν την πλήρη αρμονίαν μεταξύ σύμπαντος και ανθρωπίνου παράγοντα. Εάν νομίζουν ότι θα περάσουν το καταστροφικό τους έργο πλανώνται πλάνην οικτράν.
 • Εμπρός λοιπόν να σπάσωμε τα τείχη, και να γίνωμε ο εξολοθρευτής της αθέμιτης αυτής πηγής και πληγής.
 • Ποιος κυβερνά λοιπόν την Ελλάδα; Ποιος θεσμοθετεί τους νόμους; Άλλοι διακυβερνούν. Δυστυχώς οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας επεξεργάζονται την καταστροφή, την πτώχευση της χώρας μας, που υπήρξε η ενδοξότερη πολυτισμικότερη και δημοκρατικότερη χώρα της Οικουμένης. Ποιος έδωσε τελικά το δικαίωμα, και τις αρμοδιότητες στην παρούσα κυβέρνηση, να παραχωρήσει την διακυβέρνηση της Πατρίδος μας στους ξένους;
 • Αφού πιστεύω ότι με τα ανωτέρω έδωσα ένα μικρό δείγμα για την επερχόμενη κοινωνική λαίλαπα, θα σταθώ για να δώσω έναν ορισμό και μια ερμηνεία στην λέξη ΠΛΙΝΘΙΟ, ως αυτή αναφέρεται εις τον τίτλο του κειμένου μου.
 • Αφού ανέτρεξα δια την ερμηνείαν της ως άνω λέξεως, κατέληξα εις το ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ, του Υπουργείου Εσωτερικών με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 2010, με το οποίον ξεκινά η διαβούλευσις για την Κάρτα του Πολίτη. Σε ειδικό κεφάλαιο με τον τίτλο ΄΄ΤΕΧΝΙΚΑ΄΄, χαρακτηριστικά της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, αναφέρεται ότι η κάρτα θα φέρει ΄΄ΠΛΙΝΘΙΟ΄΄, μέσω του οποίου θα προσφέρεται σε όποιον επιθυμεί η δυνατότητα παραγωγής ψηφιακής υπογραφής διαφόρων εγγράφων, ως και η δυνατότητα ψηφιακής αυθεντικοποίησης κατά την χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
 • Αν βγει κάποιος στον δρόμο και ρωτήσει τι σημαίνει η λέξις ΄΄ΠΛΙΝΘΙΟ΄΄, αμφιβάλλω αν βρεθεί άνθρωπος να απαντήσει, ότι μια από τις σημασίες της λέξεως σημαίνει το ηλεκτρονικό microchip. Εκτός εάν κάποιος είναι γνώστης της λόγιας Ελληνικής γλώσσας θα απαντήσει ότι ΄΄ΠΛΙΝΘΙΟ΄΄, σημαίνει ΠΛΙΝΘΟΣ ή ΠΛΙΘΡΑ, που κατασκευάζετο παλιά από χώμα και άχυρο, και ως επίσης ΤΟΥΒΛΟ.
 • Έτσι λοιπόν μας θεωρεί η Ελληνική Κυβέρνηση αχυρένια όντα και ΤΟΥΒΛΑ.
 • Δεν εξηγείται αλλιώς, πως αντί της κάπως γνωστής λέξεως ‘’microchip’’, χρησιμοποιείτε η λέξις ΄΄ΠΛΙΝΘΙΟ΄΄. Με αυτόν τον δόλιο τρόπο η Κυβέρνησις θέλει να θολώσει τα νερά και να περάσει αβρόχοις ποσίν τα σχέδια που τις επιβάλλουν.
 • Έρχονται τα μέλη της Κυβέρνησις και διαβεβαίωσαν τις Συνοδικές Επιτροπές ότι η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ δεν θα είναι ηλεκτρονική, ότι δεν θα περιέχει microchip. Όλα αυτά απέβησαν ψευδή, μόνον και μόνον να καθησυχάσουν την Ιερά Σύνοδο ότι δεν συντρέχει λόγος αγωνίας, και από την άλλη πλευρά υποχθονίως εργάζονται πυρετωδώς. Να λοιπόν η αντίφασις. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει επανειλλημένως υποστηρίξει, ότι θα υλοποιήσει την απόφασή του για την υποχρεωτική παραλαβή της ηλεκτρονικής ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.
 • Εδώ μου ήλθε στο μυαλό μου, μια ιστορία που είχα διαβάσει σχετικά με την λέξη ΄΄ΠΛΙΝΘΙΟ΄΄.
 • Κάποτε ένας άνεργος φιλόλογος έκανε τον τσομπάνη για να ζήσει. Όταν κάποια μέρα βρέθηκε στο δικαστήριο, στην ερώτηση του Προέδρου τι επαγγέλεται, απήντησε ΄΄ΑΙΠΟΛΟΣ΄΄. Κανείς από τους δικαστάς και δικηγόρους δεν γνώριζε τι σημαίνει η λέξις. Μετά από τα πολλά, του είπε ο τσομπάνος, φιλόλογος, ότι η λέξις είναι ομηρική και σημαίνει αιγοβοσκό (τσομπάνη).
 • Ήρθε λοιπόν η ώρα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να διαμαρτυρηθεί εντόνως. Να ανδρωθεί. Να επιβληθεί. Να ζητήσει να είναι συνομιλιτής με την κυβέρνηση σε θεσμικό επίπεδο με την παρουσία κατάλληλων συμβούλων, εμπειρογνωμώνων, τεχνικών και νομικών, ούτως ώστε να φρενάρει ούτος ειπείν την εν γρηγόρσει προσπάθειαν της Ελληνικής Κυβερνήσεως, να επιβάλει την λήψιν από τον Έλληνα Πολίτη της ΄΄ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ – ΠΛΙΝΘΙΟ΄΄. Εάν ολιγωρίσει και όντως αφήσει να χαθεί πολύτιμος χρόνος, το αποτέλεσμα θα είναι να επιτύχει όλως ανερυθριάστως και αβιάστως τα αντίχριστα βδελυρά ανορθόδοξα σχέδιά της η Ελληνική κυβέρνησις. Θα είναι άκρως λυπηρόν και αναίσχυντον, επειδή το επιδιώκει πυρετωδώς η επερχόμενη Παγκοσμιοποίησις – Διεθνοποίησις.
 • Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα αναφέρει λεπτομερώς ότι κάθε κράτος μέλος έχει το δικαίωμα της διατηρήσεως της ιδιοπροσωπείας του, ήτοι της θρησκείας του, της γλώσσας του, της ιστορίας του, των ηθών, εθίμων και ιδανικών του.
 • Το Ελληνικόν κράτος οφείλει να αποστασιοποιείται της λεγομένης παγκοσμιοποιήσεως, και να γίνει διώκτης του αφελληνισμού ως και διώκτης της προσπάθειας αποχριστιανοποιήσεως του Έθνους μας.
 • Οι εχθροί της Ελλάδος γιατί δικαιούνται ιδιαιτέρας φροντίδας από την Ελληνικήν Κυβέρνησιν και περιφρονούνται παραγκωνιζόμενοι οι γηγενείς Έλληνες;
 • Η ιδιότητα μας ως Ευρωπαίοι δεν αναιρεί, ούτε πρέπει να αναιρεί την ιδιότητα μας ως Ελλήνων. «Η Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει».
 • Όλοι έχομε ευθύνη για την κατάντια της κοινωνίας, και αν θέλωμε να την διορθώσουμε, ας μην μεμφόμεθα μόνο τους άλλους, είτε άρχοντας, είτε αρχομένους, αλλά ας φροντίσομε να πορευόμεθα σύμφωνα με την φωνή που παραγγέλει η Εκκλησία μας.
 • Κατάφεραν δυστυχώς να μας κλέψουν το χαμόγελο. Καθημερινώς μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με ακαταλαβίστικα τερτίπια. Αν κοιτάξεις τους διπλανούς γνωστούς ή άγνωστους, θα δεις το χαμόγελο αποτελεί είδος προς εξαφάνησιν.
 • Είναι καιρός λοιπόν το βουτηγμένο στα νάματα της Ορθοδοίας καριοφίλι να καταστεί βασική προτεραιότητα για την Εκκλησία, πριν οι εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
 • Εμπρός λοιπόν να διακηρύξωμεν προς την πολιτεία ότι έναντι οιουδήποτε τιμήματος δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραλάβωμε την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Να ζητήσωμε να πάρει πίσω την μεθοδευμένη αυτή κίνηση.
 • Να κάνουμε έκκληση προς κάθε Έλληνα πολίτη Ορθόδοξον βαπτισμένον, να αρνηθεί την παραλαβή της ΚΑΡΤΑΣ.
 • Δεν παραχωρούμε το δώρον της ελευθερίας μας εις την παγκόσμια λαίλαπα εξουσίας.
 • Οι καθησυχαστικές δηλώσεις ουδετερότητας, δεν πρέπει να σταματήσουν το ρεύμα του νέου ΟΧΙ, του ΟΧΙ για την παραλαβή της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ,που με γεωμετρική ταχύτητα διαμορφώνεται σε ολάκερη την Ελληνικήν Ορθόδοξη κοινωνία. Και στο νέο αυτό ρεύμα η Εκκλησία οφείλει, όπως πάντοτε έπραξε σε αγώνες του Έθνους, να δώσει και τώρα το βροντερό παρόν και να ηγηθεί.
 • Εδώ λοιπόν να βρουν απήχηση και να γίνουν το ορμητήριον και το θρησκευτικό σάλπισμα τα λόγια, που με γενναιότητα και Ελληνικήν Ορθόδοξη χριστιανική λεβεντιά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας,  εξαπέλυσε κατά την τελετήν ορκομωσίας στον Καλλικρατικό Δήμο Γορτυνίας σε κάποιον που περιφρόνησε την παρουσία του Ιερού Κλήρου και δη του ίδιου του Μητροπολίτου. «Εγώ εδώ που ήλθα στην Δημητσάνα, εμπνέομαι από το σχοινί του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’ και θέλω να γίνω αγωνιστής. Θέλω να γίνω τρελός για την πίστη την Αγία. Να ξέρετε και να μάθετε ότι εδώ στην Δημητσάνα έχετε έναν τρελό Δεσπότη, που δεν θα μείνω απαθής σε ανθρωπάκια και σε νάνους, που θέλουν να τα βάλουν με την Αγία πίστη μας, και να ξεριζώσουν την αγάπη μας στον Χριστό και στην Παναγία, που μας άφησαν προίκα οι πατέρες μας».
 • Ο ίδιος ο Μητροπολίτης βροντοφωνά για την απόρριψη της ΄΄ΚΑΡΤΑΣ΄΄. «Εμείς δεν ανεχθήκαμε την Τουρκιά, πως τώρα θα ανεχθούμε την σκληρότερη σκλαβιά; Δεν θέλομε να γίνωμε αριθμοί – νούμερα, να παραδώσουμε το πρόσωπό μας στον ηλεκτρονικό ολοκληρωτισμό».
 • Θα θεωρούσα μεγάλην μου παράλειψη να μην αναφερθώ στον μακαριστόν Γέροντα Παίσιον τον Αγιορείτην (1924-1994). Ο πεφωτισμένος εκείνος Μοναχός, έγραφε τα μέλλοντα συμβαίνειν εν έτει 1987, εν τω Κοντλουμουσιανώ κελί, ΄΄ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ΄΄, ΣΑΒΒΑΤΟΝ Α’ Νηστειών.
 • ΄΄Σημεία των καιρών΄΄.
 • ΄΄Μετά από την μπόρα την δαιμονικήν
 • θα έλθει η λαίλαπα η θεική΄΄.
 • Πίσω από το κοσμικό πνεύμα της σημερινής ελευθερίας της έλλειψης σεβασμού στην Εκκλησία του Χριστού, στους μεγαλύτερους, γονείς και διδασκάλους που έχουν φόβο Θεού, κρύβεται η πνευματική σκλαβιά, το άγχος, και η αναρχία που οδηγούν τον κόσμο στο αδιέξοδο, στην ψυχικήν σωματικήν καταστροφή.
 • Πίσω λοιπόν από το τέλειο σύστημα ΄΄κάρτας εξυπηρετήσεως΄΄, ασφάλειας κομπιούτερ, κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά του αντίχριστου, Αποκάλ. Ιωάννου κεφ. ιγ.16.
 • Κι ενώ τα σημεία φαίνονται ξεκάθαρα, ΄΄ το θηρίο΄΄ στις Βρυξέλλες με το 666 έχει σχεδόν ρουφιξει όλα τα κράτη στο κομπιούτερ.
 • Η ΚΑΡΤΑ, η ταυτότητα, η εισαγωγή του σφραγίσματος το φανερώνουν.
 • Σήμερα ακούει κανείς ένα σωρό δυστυχώς ανοησίες του μυαλού από ορισμένους σημερινούς ΄΄Γνωστικούς΄΄, ο ένας να λέει : ΄΄ εγώ θα δεχθώ την ταυτότητα με το 666, θα βάλω και έναν Σταυρό, και ο άλλος να λέει : ΄΄ εγώ θα δεχθώ το σφράγισμα στο κεφάλι με το 666, και θα κάνω και έναν Σταυρό στο κεφάλι, και ένα σωρό όμοιες ανοησίες, που νομίζουν ότι θα αγιασθούν με αυτόν τον τρόπο, ενώ αυτά είναι πλάνες».
 • Έχομε την δύναμη του Τιμίου Σταυρού του Αγίου Συμβόλου, τη Θεία χάρη του Χριστού, μόνον όταν αρκούμεθα στο μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος που αρνούμεθα τον σατανά, και συντασσώμεθα στον Χριστό, και δεχόμεθα το Άγιο Σφράγισμα. « Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου».
 • Γέροντας ασκητής συνιστά: ΄΄ Καλοί μου άνθρωποι, δεν πρέπει να φοβάσθε. Ο Ελληνικός Ορθόδοξος λαός είναι έξυπνος λαός. Ο Άγιος Θεός δεν θα τον αφήσει να χαθεί. Γιατί γνωρίζετε καλά ότι μετά την θύελλα και τις σεισμικές ανακατατάξεις έρχεται πάντα η λυτρωτική λύση. Και τότε το λάβαρο του Θεού, θα απλωθεί παντού. Και το λάβαρο τούτο φέρει την γνωστή επιγραφή του Μεγάλου Αγίου Κωνσταντίνου «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ». Το λάβαρο έχει την ίδια διαχρονική αξία και ισχύ, όταν υψωθεί από χέρια αξίων και ικανών ανθρώπων, γιατί είναι κεντημένο με τις αόρατες χρυσές κλωστές των ανίκητων Θείων υπερόπλων του Τριαδικού Θεού.
 • Ο ίδιος Γέροντας συνεχίζει. «Καλοί μου άνθρωποι, θα παραχωρήσετε αντί πινακίου φακής, ή της εξασφάλισης ενός πιάτου φαγητού, ως υποστηρίζουν πολλοί την ελευθερία σας»; Μη γένοιτο.
 • Αγαπητοί μου,
 • Αφουγκραστείτε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, (τον Πατροκοσμά) που έλεγε; «Παιδιά μου στηλωθείται στα πόδια σας, και δεθείτε στο άρμα του Τριαδικού Θεού αλλάζοντας πορεία. Και τότε την λύση που προσδοκάτε, θα την δώσει ο Ουράνιος Πατέρας». Αυτά έλεγε ο καλόγερος που δεν είχε τίποτα, που δεν ήθελε τίποτα γιατί τα είχε όλα…Γιατί είχε τον Χριστό μέσα στην ψυχή του. Έλεγε: «Ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται». Αυτά τα ΔΥΟ, όλος ο κόσμος να πέσει επάνω σας δεν μπορεί να σας τα πάρει, εκτός αν τα δώσετε εσείς με το θέλημά σας. Αυτά τα ΔΥΟ να τα φυλάγετε να μην τα χάσετε.
 • Λοιπόν αγαπητοί μου μην φοβάστε. Ο Χριστός δεν έπαψε να αγαπά την Ελλάδα. Εμείς ίσως αρχίσαμε να μην αγαπάμε τον Χριστό. Τα σήμαντρα την νίκης σύντομα θα ηχήσουν στην Οικουμένη, και τότε θα επέλθει η πτώσης και η κατάπτωση του εγχειρήματος που λέγεται παγκοσμιοποίηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Έχετε πίστη και θάρρος.
 • Δεν παραδίδομε την χιλιοτραγουδισμένη πατρίδα μας, και τα άγια χώματά τους, τα ποτισμένα με το αίμα των αγωνιστών του έθνους, Μαρτύρων και Νεομαρτύρων, για του «Χριστού την Πίστη την Αγίαν, και της Πατρίδος την Ελευθερίαν», ούτε σε προστάτες, ούτε σε εθνικούς εργολάβους και σε αυτούς που τους εξυπηρετούν.
 • Να αντισταθούμε με φιλότιμο και λεβεντιά, με πίστη στο Θεό, με φλόγα στην καρδιά για μια επανάσταση πνευματική, για μια καλύτερη ανθρώπινη κοινωνία.
 • Ο Ελληνικός λαός και νου έχει και κρίση διαθέτει, μόνον περιμένει να ακουστεί το καριοφίλι μαζί με το πετραχήλι για να γίνει ο ξεσηκωμός.
 • Εμπρός λοιπόν για όλα τα ανωτέρω που με όσο το δυνατόν περιέγραψα, να προτάξωμε  τα στήθη μας ασπίδα, και με προμετωπίδα το τρίπτυχον, «ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», να αντισταθούμε.
 • Η θέσις της Εκκλησίας μέσα στην κοινωνία, είναι θέσις πνευματική, θυσιαστική για την έξοδο των ανθρώπων από την απελπισία, την κρίση θεσμών και αξιών, και την οδύνη που δοκιμάζει καθημερινά.
 • Όλοι μας εργαζόμεθα και δεν θα φεισθώμεν ουδέ αυτής της ιδίας ζωής μας για το δίκαιο του λαού μας.
 • Αρχιερείς και Ιερείς, έχομεν την ιεράν υποχρέωσιν και επιτακτικόν χρέος, να καταδείξωμεν και να προβάλωμεν εις τον Ελληνικόν λαόν, τις προθέσεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως, και να δηλώσωμεν με στεντόρειαν την φωνήν, την φωνήν της Εκκλησίας, ότι εάν προχωρήσει εις υλοποίησιν των διαδεδομένων σχεδιασμών της, θα κηρύξωμεν την εκκλησίαν «ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ».
 • Θα απευθυνθώμεν εις τον Ελληνικόν λαόν, που εν τούτω είναι και ο κατά το Σύνταγμα εγγυητής και υπερασπιστής των διατάξεων του, να αποτελέσει την ατμομηχανήν που θα εκκινήσει έμφορτη από το πλήθος των Ελλήνων Χριστιανών για τον ΜΕΓΑΛΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΝ ΑΓΩΝΑ, κατά των αλλοθρήσκων και αντιχρίστων που προσπαθούν να εμβολίσουν το σκάφος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
 • Είσαι ευγενής, ήπιος, μαλακός, υπομένεις, αντέχεις, δεν βλέπω να βγαίνει τίποτα.
 • Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ το τιμημένο πετραχήλι. Εύχομαι να μην χρειασθεί ποτέ να πάρω το μπαρουτοκαπνισμένο καριοφίλι, κρεμασμένο εκεί δίπλα στο εικονοστάσι του παλιού μου σπιτιού.
 • Αν όμως χρειασθεί θα το πάρω το καριοφίλι. Πετραχήλι και καριοφίλι ήσαν πάντα μαζί, σφιχτά δεμένα για την Ελληνική επανάσταση του 1821.
 • Εμπρός λοιπόν να ανάψει η φλόγα για τη νέα Θρησκευτική Επανάσταση, εδώ στα δοξασμένα και μαρτυρικά χώματα της ιστορικής Τριπολιτσάς. Εδώ που έχυσαν το αίμα τους τα δυο νεαρά παλικάρια Δημήτριος και Παύλος την εποχή της Τουρκοκρατίας, « για του Χριστού την πίστη την Αγίαν και της Πατρίδος την Ελευθερίαν» τους οποίους τιμώμεν ως Νεομάρτυρας και Πολιούχους.
 • 27-04-2011
 • Myhnews

Share This:

Αφήστε μια απάντηση

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close